Wie ben ik?

Ervaar de nuchterheid van de Groningse klei. Ondervind de rust en ruimte van Canada. Maak kennis met de vrouw achter RedTag: Marianne van Vlimmeren-Leemhuis.

Groningse Cowgirl

Kijk ik in de spiegel, dan zie ik een Groningse boerendochter met een vleugje cowgirl. Als dochter van een herenboer in Noordoost-Groningen ben ik opgegroeid met tradities, familietrots en de levensmotto’s: ‘Het kon minder’ en ‘Er is niks mis met hard werken’. 

Toen ik een tiener was, emigreerden mijn ouders naar de provincie Alberta in het Westelijke Canada om hier een landbouwbedrijf te starten. Als heuse ‘cowgirl’ heb ik meegeholpen om onze koeien te brandmerken. Mijn Groningse roots samen met  de rust en ruimte van Canada hebben mij gevormd tot wie ik nu ben: betrokken en gepassioneerd in dadendrang, een nuchter en pragmatisch mens, bewust van mijn innerlijke zelf.  En toeval of niet: branding is het Engelse woord
voor brandmerken.  

Passie voor communicatie

In 1986 ben ik teruggekeerd naar Nederland voor een studie aan de Middelbare Hotelschool, gevolgd door de opleiding HEAO-Communicatie. Tijdens deze tweede studie ben ik gefascineerd geraakt door identiteit en imago. Als communicatieadviseur, docent communicatie en trainer communicatieve vaardigheden heb ik deze voorliefde verder omarmd.

Het is voor mij de kunst om identiteit en imago op elkaar af te stemmen. Om jou als ZZP’er of young professional te overtuigen van een sterk merk citeer ik graag het motto van een bekend merk- en strategiebureau: ‘Identiteit gaat niet persé over wie je bent, het gaat over wie je zou kunnen zijn!’

Ondernemer

Als tiener moest ik meewerken op onze boerderij in Alberta. Eerst op het erf en later ook op de machines. Door mijn handen uit de mouwen te steken, ontwikkelde ik een hands-on mentaliteit. Als ondernemer, trainer en coach pluk ik hiervan nog dagelijks de vruchten. In Canada was ik een opvallende verschijning door mijn West-Europese kleding en accent.

Terug in Nederland was ik een Canadese in de ogen van medestudenten. In deze spagaat heb ik een zesde zintuig ontwikkeld voor het effect van het onbewust gedrag. En juist dat onbewuste gedrag speelt een doorslaggevende rol in het persoonlijke en onderscheidende merk dat je wilt zijn voor potentiële klanten en werkgevers.Over RedTag

Wil je in het oog springen? Speel dan tikkertje en geen verstoppertje? RedTag ondersteunt je om anderen te raken. Gepassioneerd, professioneel en persoonlijk.

 

 

Lees meer...

Fans van RedTag

RedTag heeft reeds velen weer in beweging gebracht. Benieuwd naar wat anderen van RedTag vinden?

 

 

 

Lees meer...